Image
Busshållplats Fågelsta
Profile picture for user Julia Fries
Julia Fries
29 jun 2020

Projektets planerade start hamnade mitt i spridningen av Covid 19 så det gick inte att påbörja aktiviteter under våren som vi tänkt. Nu kommer vi istället att samla en mindre grupp unga personer tillsammans med oss som jobbar med projektet den 12-14 augusti. Dessa dagar kommer vi att vara på Lilla Ulfåsa i Fogelstad, Sörmland. 

Lilla Ulfåsa är huset där Kvinnliga Medborgarskolan i Fogelstad bedrev sin verksamhet 1922-1954, när rätten att rösta var ny för kvinnor. Fogelstagruppen som grundade skolan menade att det inte räckte med rösträtt. Att veta hur samhället fungerar, ha förmågan att själv ta ställning och våga göra sin röst hörd i ett demokratiskt samhälle var minst lika viktigt, och detta fokuserade skolans kurser på. Kvinnorna som drev Kvinnliga medborgarskolan var radikala tänkare av sin tid. De tog sig an sin tids stora frågor, utan att be om ursäkt eller tänka att andra visste bättre. 

Utifrån detta känns Lilla Ulfåsa som en bra plats för Scenario 2030 att hämta inspiration. Vi hoppas att våra deltagare ska ta sig an vår samtid, med samma skarpa analyser och modiga blick som Fogelstagruppen gjorde på sin tid. Vi som startat projekt Scenario 2030 ser frågan om hur vi ska använda jordens resurser på ett klokt och rättvist sätt, alltså hur vi formar en hållbar ekonomi, som den stora ödesfrågan i vår tid och där kommer fokus för projektet att ligga. Projektet vill ge utrymme för ungas visioner och idéer kring detta.

Under dagarna 12-14 augusti välkomnar vi unga personer som vill samskapa med oss kring hur projektet ska utformas. Under dessa dagar får deltagarna också prova på den workshopserie som vi arbetat fram för att bearbeta hur ekonomi kan organiseras hållbart i framtiden. Det finns fortfarande plats för några fler personer under dessa dagar. Hör av dig om du vill vara en av dem!

Du kan anmäla dig till workshopenhär.

Kommentera

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.